home over
 • varia komt in vele vormen:
 •  mailinglijst
 •  RSS feed
 • Nederlands
 • English

 • Extratonal Infrastructure #9: Rebetiko Against The Machine, athinx, Illusory Essay of Noise, Riviera Taylor, The Salty Sebastians en dj broodje
  2023-11-18 20:00:00
  Gepubliceerd op 18 November 2023

  Datum: Zaterdag, 18 November 2023
  Deur: 20:00u CET
  Start: 20:30u CET
  Entree: 5 euro
  Locatie: Varia (Gouwstraat 3, Rotterdam)

  'Extravagant','extragalactisch','extralogisch' of 'extratonaal'; door het toevoegen van het voorvoegsel 'extra' geven we iets "niet-alledaags" aan. Bereid je voor op weer een uitzonderlijke avond in Rotterdam Charlois met optredens die ons gewone verstand te boven gaan!

  Rebetiko Against The Machine is een Grieks folktrio, gevestigd in Nederland. Naast hun eigen nummers spelen zij ook geliefde klassieke Rebetika-covers. Hun Rebetika repertoire is voornamelijk gebaseerd op vooroorlogse opnames van hun favoriete componisten, wiens sfeer en leer de groep naar vandaag probeert te brengen. Ze worden begeleid door de lokale herrieschopper athinx.

  https://www.instagram.com/rebetiko.against/

  Illusory Essay of Noise: Cem en Daphnis verenigen zich om de verborgen facetten van hun innerlijke wereld te verkennen. Hun optreden mengt dynamische anti-portretten, parafonische synthesizergeluiden, poëzie en zang. Zo zetten zij aan tot contemplatie over de kwetsbaarheid van de menselijke psyche en lichamelijkheid; op zoek naar troost in plaats van conformiteit aan maatschappelijke verwachtingen.

  https://cemaltinoz.com/

  Riviera Taylor is live coder en woont sinds kort in Rotterdam. Live coderen houdt in dat je algoritmische muziek en beelden creëert met computercode. In deze performance worden beelden gerenderd met Fluxus, terwijl geluiden worden verwerkt door TidalCycles.

  https://rivierataylor.info/

  The Salty Sebastians zijn sonische ontdekkingsreizigers die een analoog gemoduleerd palet van gedubde geluiden brengen. Deze worden verweven met wereldmuziek; van Indiase drones tot Italiaanse opera. Hun instrumenten variëren van een vinyl- en tapespeler tot meer interactieve apparatuur als een modulaire synth of een groove- en shruti-box.

  dj broodje uit Charlois is terug met een aantal vers gebakken platen. Bereid je voor op een nieuwe gist/water/meel mix.

  Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Rotterdam.