home over
 • varia komt in vele vormen:
 •  mailinglijst
 •  RSS feed
 • Nederlands
 • English

 • Extratonal Infrastructure #12: Lottie Sebes, Davide Luciani, NDNMK Solutions en Birds WG
  2024-03-15 20:00:00
  Gepubliceerd op 15 March 2024

  Datum: Vrijdag, 15 Maart 2024
  Deur: 20:00u CET
  Start: 20:30u CET
  Entree: 5 euro
  Locatie: Varia (Gouwstraat 3, Rotterdam)

  Volgens de meteorologische kalender is maart de eerste maand van het jaar. Dit is heel toepasselijk als je bedenkt dat dit ook de tijd is waar de lente zijn intrede doet en het leven langzaam weer in beweging komt (tot de zomervakantie dan, want het schooljaar begint immers in augustus). Voor extratonaliteit is er geen begin of einde. Als een Ouroboros voeden onze inspanningen zichzelf. Deze oneindige alchemistische cyclus is overal aanwezig in het werk van de kunstenaars die we hebben uitgenodigd voor de 12e editie van Extratonal Infrastructure. Reis met ze mee op de kosmische rotonde!

  Veritas Ventriloquist van geluidskunstenaar Lottie Sebes is een geluidsperformance die de historische verwikkelingen van gender, stem en technologie bevraagt, transformeert en benut. De kern is de Veritas Machine: een luidruchtige, dynamische vrouw-machine-interface gemaakt van gedemonteerde en opnieuw gesmede naaimachines, ontworpen als een instrument en vocale synthesizer. Door ermee op te treden wordt het lichaam de klankkamer voor een genealogie waarop machines en media hun gendercodes hebben gedrukt. Via een gemeenschappelijke cyborgstem kunnen de grenzen van deze gegenderde geschiedenis worden getrotseerd.

  www.lottiesebes.com

  Davide Luciani past de mixer toe als instrument en combineert deze met samplers, compressoren en drumsynths. Zo creëert Luciani een hardheid die tegelijkertijd texturaal en ritmisch, cerebraal en diepgeworteld is. Davide is actief als componist, curator en kunstenaar van elektronische muziek in Berlijn. Zijn praktijk strekt zich uit van geluidsinstallaties, elektronische compositie, multimedia-installaties, beeldhouwkunst tot beeldende kunst.

  https://www.davideluciani.com/

  NDNMK Solutions is een ineffectieve multi-national; merkbekendheid in de prullenbak, aandeelhouderswaarde als bemoste oude schoenen die in de boom hangen, de trieste koffie in het stinkende kantoor. Ze komen voor live optredens met geluiden uit de computer, geschreeuw uit de mond en een accordeon (Weltmeister 80 bas). Scènes uit de gecodeerde map, geërodeerde simkaart, vergeten RPG, de kobaltgletsjer, waar de camera's van endoscopieën en colonoscopieën elkaar ontmoeten, flirten en kussen met de tong. Neem uw telefoon mee om foto's of video's te maken. Momenteel openstaande vacatures: algemeen assistent (1-8 uur/w), chef mix/master (1-8 uur/w), fotograaf (1 uur/w), marketingdirecteur (1-8 uur/w), schoonmaker (1 uur/w) - salaris is bespreekbaar!

  https://ndnmk-solutions.com/

  Birds WG is een genezer, schrijver en performancekunstenaar gevestigd in Rotterdam. Hun werk richt zich op de complexiteit van de menselijke conditie en het universum. Hen gelooft in diversiteit en dialoog als methodologieën voor conflictoplossing en vrede. Hen gelooft dat woorden en beelden onbetwistbare genezende krachten zijn. Hen schrijft fictie, non-fictie, poëzie, songteksten en tekst voor uitvoeringen. Sinds 2007 is hun performancewerk een doorlopend onderzoeksproject naar de manier waarop transcendentale ervaringen van het geschreven en gesproken woord kunnen worden gecreëerd. Bij Varia presenteert hen de performance INCOMPLETE - A Sci-fi Reading Performance in seven parts.

  https://www.birdswithoutgender.com/

  Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Popunie Rotterdam, Stichting Volkskracht, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.