home over
 • varia komt in vele vormen:
 •  mailinglijst
 •  RSS feed
 • Nederlands
 • English

 • Extratonal Education #4: Live coding jam session met Mitsitron & Magda Arques
  2024-04-19 19:00:00
  Gepubliceerd op 19 April 2024

  Datum: Vrijdag, 19 April 2024
  Tijd: 19:00-22:00 (of tot zolang als we willen) CET
  Locatie: Varia (Gouwstraat 3)
  Deelname: Gratis (stuur een email naar info@extratonal.org)

  Live coding jam session is een performatieve avond om samen te experimenteren met live coding via geluid en beeld. Tools die we zullen gebruiken zijn onder andere Hydra en Sonic Pi. Meer zijn van harte welkom. Gefaciliteerd door Mitsitron en Magda Arques. Kom met je laptops en live codeertools. Er zullen drankjes en snacks zijn.

  Om je aan te melden en meer informatie te krijgen over de technische specificaties van Varia, stuur je een e-mail naar info@extratonal.org met [live coding jam session] als onderwerp.

  "Ik ben Magda. Ik hou ervan om te creëren door middel van technologieën, ik codeer vooral met Processing en Hydra. Creëren met code is als het schrijven van gedichten, het creëren van beelden door middel van onze sensaties. Ik werk meestal met muzikanten, dj's of andere makers. Het is magisch hoe de creatie zich samen ontwikkelt."

  Mitsi Chaida oftewel Mitsitron (hen/hun) is een cultuurwerker uit Griekenland die gevormd is door (queer) geluiden, (oublieke) ruimtes en F/LOSS Publishing tools. Hun huidige praktijkonderzoek stelt het gender-essentialisme in vraag door middel van soundscapes gecreëerd door de ontmoeting van hun lichaam met technologische instrumenten.

  Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Popunie Rotterdam, Stichting Volkskracht, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.