home over
 • varia komt in vele vormen:
 •  mailinglijst
 •  RSS feed
 • Nederlands
 • English

 • The User Condition #03 - met Anaëlle Beignon
  2021-07-29 18:00:00
  Gepubliceerd op 29 July 2021

  De derde editie van The User Condition vindt vlak voor de vakantie plaats! Op 29 juli gaat de Franse ontwerpster Anaëlle Beignon in gesprek met Silvio Lorusso om verschillende ontwerpbenaderingen uit te lichten die rekening houden met het gebruik van verouderde apparaten.

  Maar wat betekent verouderd eigenlijk? In haar masterscriptie toont Anaëlle aan dat veroudering geen "essentieel" kenmerk van een apparaat is, maar een relationele kwaliteit die maatschappelijke en technische verwachtingen met zich meebrengt.

  In deze aflevering gaan we in op die verwachtingen en welke impact ze hebben op de maatschappij. We gaan terug naar de oorsprong van de term veroudering om te zien hoe deze zich verhoudt tot economische drijfveren. Ten slotte kijken we naar kunst- en ontwerppraktijken die ons kunnen helpen te heroverwegen wat verouderd is en wat niet.


  Anaëlle Beignon, pas afgestudeerd aan de Universiteit van Malmö, is een Franse interactie ontwerpster geïnteresseerd in kritische benaderingen van technologie en in manieren om het dominante begrip van innovatie in haar ontwerppraktijk te bevragen. https://anaellebeignon.fr

  Silvio Lorusso is een schrijver, kunstenaar en ontwerper wonend in Rotterdam. In 2018 publiceerde hij zijn eerste boek Entreprecariat. Hij is universitair docent en vice-directeur van het Centre of Other Worlds aan de Lusófona universiteit in Lissabon. https://silviolorusso.com/

  Foto: GIF afkomstig uit de video van Dilemma, van Nelly ft. Kelly Rowland.


  Datum: donderdag 29 juli 2021
  Tijd: 18:00u - 19:00u CEST
  Locatie: Online (https://stream.vvvvvvaria.org/)
  Taal: Engels


  Dit evenement wordt mogelijk gemaakt met de steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.