home over
 • varia komt in vele vormen:
 •  mailinglijst
 •  RSS feed
 • Nederlands
 • English

 • Feminist Hack Meetings #2 - Polyphonic Radio Ensemble
  2021-07-24 11:00:00
  Gepubliceerd op 24 July 2021

  Laten we samen een radiofonisch stuk maken!

  Reni Hofmüller neemt ons mee in de wereld van radio en het idee van 'catching the waves': een methode om geluidsgolven artistiek en technisch op te vangen. Doe mee aan deze radio-improvisatie aan de hand van de tijd- en materiaalstructureringsmethode van het Polyphonic Ensemble (https://renitentia.mur.at/polyphonic.html).

  Polyphonic Ensemble is een sound structuring system. Geluid wordt ingedeeld in de groepen: taal, ritme, geluid en stilte. Deelnemers worden muzikanten/dj's/real-time componisten en putten uit hun akoestische archieven volgens deze beschrijvingen; ze zijn op kleur onderverdeeld in groepen; de componist wordt de dirigent; het begeleidende materiaal is een reeks tekeningen die kleur- en geluidsspecificaties bevatten, de dirigent bepaald de tijdlijn door van de ene tekening naar de andere te schakelen. Op basis van afdrukken van het KORG Polyphonic Ensemble schetste Reni een visuele structuur voor de improvisatie en tekende deze op papieren kopieën van het KORG-signaalpad. (https://ask.audio/articles/the-korg-prologues-core-connections-explained- KORG: een synthesizer). De deelnemers kiezen één kleur van de drie en volgen de instructies vanaf het gedeelde scherm (zie: https://renitentia.mur.at/poly_slides.html ). De geluiden kunnen van alles zijn. Er zijn drie klankgroepen: noise, ritme en taal. Meer is het niet!

  Via dit collectieve radiowerk houden we ons bezig met een techno-feministische benadering; we delen verantwoordelijkheden, deconstrueren, verspreiden en creëren nieuwe rollen, zorgen voor elkaars begrip, behoeften en verlangens; halen dingen uit elkaar en observeren deze samen.

  De Feminist Hack Meetings (FHM), georganiseerd door Artemis, Angeliki en decentral1se, zijn een serie onderzoeksbijeenkomsten en workshops die de mogelijkheden en verbeeldingskracht van feministische technologische collectieven verkennen. Het doel van deze bijeenkomsten is uit te vinden wie we een hacker kunnen noemen en wat hacken is. De diverse activiteiten van deze bijeenkomsten omvatten, naast artistieke experimenten, sociopolitieke discussies over technologie en feminisme, verhalen vertellen, prototypes maken en vaardigheden delen. We nodigen mensen uit die geïnteresseerd zijn in technologie en in het vormgeven van technologie, om hier collectief aan te komen werken en deel te nemen aan het gesprek tijdens vier thematische sessies (Feminist Servers, Care & Inclusivity, Speculative Fiction, Radio & Feminism).

  Deze sessie wordt gehost door Varia en gefaciliteerd door de infrastructuur van Varia Broadcasts en Whereby, gewijd aan radio.

  Reni Hofmüller, Graz 19.6.1966 -
  kunstenaar, musicus, componist, performer, organisator en activist op het gebied van (nieuwe) media, technologie, feminisme(n) en politiek in het algemeen, zet zich in voor de ontwikkeling van hedendaagse kunst.
  "I want to have a biography that is my own." (RH)
  https://renitentia.mur.at/


  Programma van de dag 11:00-12:00 introductie
  12:00-12:10 kletsen en pauzeren
  12:10-13:10 productie van audiomateriaal
  13:10-14:00 lunchpauze
  14:00-15:00 repetitie en opname
  15:00-15:20 chit-chat afronden
  15:20-16:00 stream online/open voor publiek/live https://stream.vvvvvvaria.org/

  Stuur een e-mail naar estragonius@protonmail.com om je te registreren voor dit evenement, met de naam van het evenement in de onderwerpregel.


  Datum: 24 juli 2021
  Tijd: 11:00-16:00 CEST
  Locatie: https://fhm-workshops.whereby.com/polyphonic-radio-ensemble
  Let op: De voertaal van deze sessie is Engels.


  Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.