home over
 • varia komt in vele vormen:
 •  mailinglijst
 •  RSS feed
 • Nederlands
 • English

 • WGBS (Archipelagic) Radio
  2020-10-14 14:00:00
  14 October 2020

  WGBS (Archipelagic) Radio

  Archipelagic Waterways
  Archipelagic Governance
  Archipelagic Belonging
  Archipelagic Structures

  Manila – Rotterdam πŸ“»

        october 14, woensdag
        Rotterdam 14:00–15:45h CET
        Manila 8:00–9:45 GMT+8

  ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

  Join us here

  ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

  Chat
  wanneer de chat niet werkt kan het via Radio Station link: https://webchat.freenode.net/
  Channel: #varia

  Geografie

  EILAND Varia:
  Een Rotterdamse ruimte om collectieve benaderingen te ontwikkelen rond alledaagse technologie.
  EILAND Nader Te Bepalen
  Een overgangs-, migratiestructuur (of nog nader te bepalen netwerk) van slaapcellen die activeren – deactiveren om toegang te lekken tot cultureel kapitaal.
  EILAND EtnikoBandido Infoshop
  Een gemeenschapscentrum in de sloppenwijken van Pasig, Metro Manila, gewijd aan anti-autoritaire sociale relaties en kritisch en technisch denken tegen systematisch gecultiveerde mind-setting.

  Geschiedenis

  Deze radio-uitzending is het resultaat van gesprekken en werkrelaties die zich verhouden tot het concept van wat een archipelago-constructie zou kunnen betekenen. Dit in relatie tot bijvoorbeeld: organisatie, er bijhoren en het ik. Het werd gebouwd tussen een archipelago van vrienden zoals Angeliki, Asher, Bas, Chung, Clara, Reinaart en Tanex maar uiteraard niet beperkt tot hen alleen.

  Deze radio-uitzending neemt gesprekken uit het essay Sketches of Archipelagic Poetics of Postcolonial Belonging van Maryamdeluz en Marco Cuevas-Hewitt als vertrekpunt. Het essay is een eiland van een anarchozine voor wederzijdse hulp, samengesteld door EtnikoBandido. Het zine-pakket was een eiland voor Comfort People Safety Curtain 24 Hour Souvenir Shop - een collectief werk geproduceerd door een actieve cel van β€˜To Be Determined’(TBD). Het kunstwerk was een eiland van de Fictioning Comfort-show in Showroom Mama Gallery van juli-september 2020. Financiering die door TBD werd ontvangen van het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds werd min of meer evenredig verdeeld over de archipelago. Deze zelf gefinancierde radio-uitzending maakt deel uit van de Terracotta Universe City workshop van Jatiwangi Art Factory (Jawa Barat) voor studenten van WdKA (Rotterdam) en ZhDK (ZΓΌrich).

  Volledig transcript WGBS AM Radio R
  Fictioning Comfort
  Comfort People Safety Curtain

  Archipelagisch gespreksformaat

  Panelleden en moderatoren zullen experimenteren met de vorm van archipel-gesprek, die stilte (water) in staat stelt te bewegen/stromen tussen spraak (eilanden). Door het nabootsen van de conventies van korte-golf-radio zal nadat een spreker klaar is, met hun tussenkomst, "over" uitspreken. De rest van de groep wacht ongeveer 5 seconden voordat ze antwoord geven. Dit is een verwelkoming van (radio) stilte als een noodzakelijk onderdeel van (archipel) conversatie. Het luisterend publiek wordt aangemoedigd om parallelle gesprekken te voeren in het IRC-chatvenster, waar het okΓ© is om bovenop de luidsprekers te chatten. Moderators zullen IRC actief volgen om stem / volume aan de luisteraar te geven.

  Archive link